duminică, 14 noiembrie 2010

Herman Van Rompuy:un tip mult mai periculos decat pare

Ticalosia şi tranzacţiile secrete dintre statele membre, l-au făcut anul trecut pe Herman Van Rompuy preşedinte al Consiliului European. La acea vreme, el a fost batjocorit, în mare măsură în Marea Britanie, deoarece era un necunoscut, fiind comparat cu un soarece si belgian pe deasupra.

Dar noaptea trecută[09.11] în Berlin, Van Rompuy a arătat ce este cu adevărat. Şi că el este, un om periculos, cinic care vrea ca toata Europa să fie transformata într-o versiune mai mare a Belgiei, o inventata ţară numita Europa, in care sentimentele de loialitate şi patriotismul naţiunilor antice sunt suprimate – toate fiind înlocuite cu un naţionalism european .

Noaptea trecuta, Van Rompuy a ţinut un discurs în care a condamnat “pericolul unui nou euro-scepticism. Acesta nu mai este doar monopolul câtorva ţări. În fiecare stat membru, există oameni care cred că ţara lor poate supravieţui singura în lumea globalizată.[Acest fapt] Este mai mult decât o iluzie. Este o minciună! ” {Notă , nu mă pot gândi la nici un stat din lume in afara de Birmania şi Coreea de Nord, care îşi imaginează că poate supravieţui singur. Ceea ce atacă de fapt Rompuy este orice ţară şi orice popor care isi imagineaza ca este in stare sa-si ruleze propriul stat fără ca un superstat nedemocratic sa îl controleze. Sa-i ia naiba de elveţieni}[ aluzie la faptul ca elvetia este stat in stat si se descurca foarte bine in postura asta si fara Rompuy si UE-n.m].

“Cel mai mare dusman al Europei de astăzi este frica. Frica duce la egoism, egoismul duce la naţionalism şi naţionalismul duce la război. “

“Naţionalismul de astăzi cel mai adesea nu mai este un sentiment pozitiv de mândrie cu propria identitate, ci un sentiment negativ de anxietate fata de cel al altora.”

Prostii. Şi am să spun ca sunt prostii, pentru că la Bruxelles, “naţionalismul” nu este acel naţionalism, aşa cum îl înţelegem noi . Cuvântul este folosit pentru a desemna orice notiune raţionala de auto-interes al unei singure ţări. Este folosit pentru a desemna orice preferinţă a oricărui cetăţean pentru patria lui proprie sau cultura proprie sau a unui sistem politic propriu în detrimentul altora.

Amintiţi-vă ca, Comisia Europeană este instituţia în care angajaţii săi sunt instruiţi să nu-si menţioneze propriile lor ţări de origine daca este posibila evitarea cuvântului – eurocraţii britanici sunt instruiţi să nu spuna Marea Britanie, ci să spună doar “ţara pe care o cunosc cel mai bine.” Acesta este motivul pentru care UE a masluit ideea de împărţire a Europei în “regiuni”, care ignoră, într-adevăr şterge, graniţele naţionale. Acesta este motivul pentru care, conform legii, noi suntem toti numiti acum “cetăţeni ai UE”. Nu este doar un gest, e un fapt, şi creaturile cinice, precum Van Rompuy, spun că toţi trebuie să devină “cetăţeni ai UE”, în toate sensurile.

Nu putem spune nu am fost avertizati. A doua zi după ce Van Rompuy a fost numit, Paul Belien, un istoric flamand şi avocat, a avertizat cititorii [ziarului] The Mail că puternicul nou preşedinte al Consiliului era un om “lipsit de patriotism şi dispreţuitor al democraţiei.”

Belien l-a cunoscut şi studiat pe Van Rompuy inca de la mijlocul anilor 1980. El l-a numit pe Van Rompuy ” un manipulator abil, el va face tot ce-i sta în putere pentru a promova integrarea în UE.”

“Van Rompuy este un produs al ponegritei si coruptei vieţi politice din Belgia. la fel ca si UE, este o construcţie artificială, rezultatul unui compromis politic şi al unui experiment. “

“Din cauza lipsei unei naţiuni reale, belgienii isi dispreţuiesc propriul stat. Dar aceasta atitudine lipsita de patriotism este insusi motivul pentru care politicienii belgieni au fost atât de entuziasmati de UE, în care ei văd imaginea din oglindă a propriei lor ţări, frauduloasa si fără scrupule. “

Cu alte cuvinte, Van Rompuy este de departe omul cel mai potrivit să conducă Belgianizare Europei. Cu siguranta, UE este un imperiu cu ambitii globale. Nu a fost doar intamplare, faptul că în discursul său de acceptare ca preşedinte al consiliului, Van Rompuy a elogiat “guvernarea globala.” Fiti siguri ca el chiar crede ceea ce spune. Şi apoi fiti pregătiti să-l tratatati ca pe un periculos si cinic anti-patriot, care este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu