duminică, 14 noiembrie 2010

VIDEO-Cultul Icoanelor Referinta Biblica si Istorica

http://video.google.com/videoplay?docid=1682010669566581172#

VIDEO-Cultul Icoanelor Referinta Biblica si Istorica



„Orice traditie care nu exista in Scriptura este vrednica de dispretuit si vrednica de lepadat. Cei care sustin o anumita traditie apostolica, lipsita insa de autoritatea Bibliei, se afla sub sabia maniei lui Dumnezeu.” „Crestinismul bizantin de dupa anul 300 prezinta adesea alunecari in diverse forme de idolatrie sau de superstitii excentrice ce nu sunt decat reinvieri ale paganismului in stilul vietii religioase crestine.” Ovidiu Drimba, Istoria culturii si civilizatiei, ed. 1997, vol. II, pag. 191. Comentariul lui O. Drimba pune in discutie si alte obiceiuri ciudate: la botezarea unora erau chemate icoanele sa fie nasi, alte dati erau oameni. Calugarii razuiau din partea lemnoasa a icoanelor cateva firimituri, ca sa le bage in cuminecatura, socotind ca este ceva mistic, o putere nemaipomenita, daca o bucatica din ele ajunge sa fie asimilata de om. „Urmand interzicerea din Decalog, crestinii din primele doua secole nu si-au facut imagini… Abia spre sfarsitul secolului al VI-lea si in cursul secolului al VII-lea imaginile devin obiect de devotiune si de cult in biserici si in locuinte.” Mircea Eliade, Istoria credintelor si ideilor religioase, 1988, vol. III, pag. 66. „La crestinii primi, icoanele religioase se amintesc la inceputul seco-lului III. in tot decursul acestui secol intrebuintarea lor e rara si nu prea bine vazuta Eusebiu din Cezareea considera intrebuintarea icoanelor ca un obicei paganesc. Sf. Ioan Gura de aur si Augustin nu prea se invoiesc cu acest obicei. Epifaniu era un contrar hotarat si infocat contra icoanelor.” Dr. C.Chiricescu, Istoria dogmelor, Curs litografiat, 1904, pag. 181.

Un comentariu:

  1. Sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor va fi lansat oficial in luna decembrie
    Posted in e-GUVERNARE by saccsiv on noiembrie 25, 2010

    Citez din articolul Unda verde pentru implementarea Sistemului national de plata online a taxelor si impozitelor:

    Sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor va fi lansat oficial in luna decembrie, dupa ce Executivul a aprobat miercuri Hotararea de Guvern privind dezvoltarea si implementarea acestui sistem, a declarat miercuri Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor.
    “Sistemul va fi lansat oficial in luna decembrie. Costul de dezvoltare a sistemului este zero pentru statul roman. Sistemul a fost pus la dispozitie de Asociatia pentru Platile Electronice din Romania. La 1 ianuarie trebuie sa avem principalele autoritati din Romania inrolate in sistem si estimez ca pana la jumatatea anului sa fie toate autoritatile inrolate in sistem”, a declarat Valerian Vreme, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.
    “Sistemul are ca scop eliminarea cozilor de la ghiseu. Comisionale bancare la plata cu cardul sunt mai mici decat deplasarile la ghiseu. Sistemul va putea folosit de cetateni indiferent de locul unde se afla”, a mai spus Vreme.
    Conform proiectului de Hotarare de Guvern supus spre consultare publica luna trecuta pe site-ul Ministerului Comunicatiilor, autoritatile administratiei publice centrale si locale care se ocupa cu incasarea taxelor si impozitelor vor fi obligate sa se inroleze in Sistemul national electronic de plata a taxelor si impozitelor, dupa un calendar ce vizeaza initial autoritatile din orasele cu peste 150.000 de locuitori.

    Comentariu saccsiv:

    Asadar, din iubire de oameni o fac, caci spune clar ministrul Comunicatiilor:

    “Sistemul are ca scop eliminarea cozilor de la ghiseu. Comisionale bancare la plata cu cardul sunt mai mici decat deplasarile la ghiseu.”

    Iar noi astia cu teoria conspiratiei in cap, bateam campii:

    Comentariul zilei (25.08.2010): Imbulzeala de acum de la ghisee e gandita special pentru a imbratisa cu totii eRomania? Sa ne amintim ca este numit de autoritati un proiect care “NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI” si cu care “NIMENI NU-SI VA PERMITE SA SE JOACE” …

    Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

    Desigur glumeam mai sus, caci nu bateam campii si „explicatiile” autoritatilor sunt bune doar pentru cei dati cu smirghel pe creieri:

    Judecator Carmen Elena Paduraru: „E-ROMANIA – un pas hotarator spre DICTATURA”

    Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

    Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

    INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

    Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

    9 comentarii
    « Mugur Isarescu: Romanii sunt cei care au indatorat Romania si nu bancile comerciale …
    LIVE ACUM: Conferinta “Romanii intre compromis si Hristos”: MAICA ECATERINA si revista AXA – DROBETA TURNU SEVERIN »
    Like
    Fi primul căruia să-i placă acest articol.
    9 Răspunsuri

    Subscribe to comments with RSS.

    RăspundețiȘtergere